Bulvár

Hogyan válasszunk esküvői zenekart?

A zenekar játszik, a menyasszony és a vőlegény első táncukat lejtik a parketten házastársakként. A lassú, szinte imbolyogni tetsző zene úgy árad szét a vendégekben, mintha lélegzéssel vennék magukhoz ezt a meghitt pillanatot.

 

A tökéletes zenekar minden pár számára mást és mást jelent. Ez nem csak a zenekar zenei választékától függ, hanem a zenekar által preferált stílustól, a használt hangszerektől, az énekes hangjától, és még sok egyébtől. Így amikor a lakodalomra esküvői zenekart választunk, bátran lapozzuk végig a legszélesebb palettát, és első körben szimpátia alapján szűrjünk. Hallgassuk meg egy-két számukat, ha van ilyen, akár sajátot alkotásukat is.

 

A következő körben vegyük fel velük a kapcsolatot, hallgassuk meg őket élőben, osszuk meg velük elképzeléseinket. Írjuk körül, milyen szerepet is szánunk a zenekarnak. Az a célunk, hogy csak  kellemes háttérzajként egész este játsszanak, vagy az, hogy az énekes egyben maga legyen a móka- és ceremóniamester, szükség esetén szóljon a vendégekhez, pörgesse fel a hangulatot?

Ha kölcsönös a szimpátia és az elvárások és elképzelések találkoznak, kérjünk árajánlatot. Még ha úgy érezzük már rögtön az elsőnél, hogy ez a tökéletes banda, akkor is érdemes meghallgatni még néhány zenekart, találkozni velük élőben, mert ha azok után sem bizonytalanodunk el, akkor döntöttünk valóban jól.

Ami pedig talán a legfontosabb: ha már eldöntöttük, melyik számra szeretnénk először táncolni, még a részletek egyeztetése előtt mindenképpen hallgassuk meg azt a zenekar előadásában. Hiszen az első tánc is a legfontosabb pillanatok egyike, nem lenne jó, ha elszúrná a falsul játszott közös dal.

stat